Tjänster

Innehållsförteckning

Våra begravningstjänster i Helsingborg

Begravningsbyrå Helsingborg är en begravningsbyrå som kan hjälpa dig med exakt det du själv inte orkar, vill eller kan anordna inför begravningen för din nära anhörige. Oavsett om du vill få hjälp med allt som berör både planering och arrangemang eller om du endast önskar få hjälp med vissa delar av det kan du lita på att vi fixar det. För oss ligger fokus på att du ska känna dig trygg i våra händer. Därför ser vi till att redan vid första kontakt säkerställa att både planering och arrangemang går till på det sättet du önskar. Vi ägnar största möjliga respekt och omtanke åt samtliga inblandade i denna process – vi är fullt medvetna om hur tufft det är att behöva genomlida bortgången av en nära anhörig.

Kostnadsfri rådgivning för begravningar i Helsingborg.

Boka personlig och kostnadsfri rådgivning med någon av våra erfarna rådgivare.
Boka gratis rådgivning här

Vi ser till att allt ordnas i tid

Väljer du att anlita oss som din begravningsbyrå i Helsingborg kan du säkerställa dig om att vi ser till att allt som måste fixas med anordnas i tid. Du behöver med andra ord inte oroa dig för att något glöms bort eller inte hinns med. Oavsett hur plötslig eller väntad bortgången var kan du lita på att vi tillsammans anordnar den begravning du önskar.

Juridiska frågor

Utöver att hjälpa dig med planeringen och anordnandet av en begravning i Helsingborg kan vi som din begravningsbyrå även hjälpa dig med andra juridiska frågor som behövs ordnas med. Detta kan vara en väldig trygghet för dig då även sådana frågor kan kännas påfrestande och jobbiga i denna tuffa tid. Vi finns här för dig med vår kunskap oavsett behov.

Officiant

Vid en kyrklig begravning är det prästen som är officiant, det vill säga är den som leder ceremonin. Så är inte fallet vid en borgerlig begravning, utan där får vem som helst vara officiant. Det kan vara någon i familjen eller en vän som kan åta sig uppdraget. Om så inte är fallet kan ni hitta duktiga officianter hos oss eller i kommunen.

Övriga tjänster

Vi på Begravningsbyrån i Helsingborg erbjuder en mängd övriga tjänster. Vi står till tjänst med det du önskar, som transporter, minnesstunder och minnesgåvor, blommor, catering, dödsannonser, inbjudningskort och begravningsprogram, gravsten och mycket annat. Tala med oss om det är något speciellt du önskar hjälp med.

Kyrkor, kapell och begravningsplatser i Helsingborg.

I Helsingborg finns det flera vackra kyrkor och kapell som fungerar utmärkt att arrangera begravningar i. Här nedan kan du se några exempel på kyrkor, kapell och begravningsplatser i och runt staden.

Kyrkor i Helsingborg

S:t Nicolai kyrka, S:ta Maria kyrka, S:t Sigfrids kyrka, Lillkyrkan, Sävare kyrka, Norra Härene kyrka, Lindärva kyrka, Hovby kyrka och Sunnersbergs kyrka.

Begravningskapell i Helsingborg

Det finns flera olika kapell tillgängliga i Helsingborg. Några av dessa är Pålsjö Kapell, Nya Kapellet, Råå Kapell, Stora Salen (Krematorie) och Ceremonihallen vid Pålsjön.

Begravningsplatser i Helsingborg

Det finns mpnga kyrkogårdar i och i närheten av Helsingborg. De mest kända är Raus kyrkogård, Råå kyrkogård, Gamla kyrkogården, Nya kyrkogården, Donationskyrkogården, Pålsjö kyrkogård och Krematoriekyrkogården.

Author photo
Johanna
Skribent
Johanna är en erfaren journalist och skribent som i många år har arbetat som frilansare. Numera är hon ansvarig för innehållet på denna webbplats samt för alla dess artiklar och guider.